RSS Volg ons op Hyves Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter
 
Ontgroening Russische leger

Ontgroening Russische leger

MwâhLeukGeinigGoedGeweldig (1 votes)

En dan hebben we het hier over een machocultuur bij de politie. Laat me niet lachen.

Processing your request, Please wait....

2 reacties

 1. avatar

  Roemovic

  13 februari 2009 at 05:25

  Ik heb die shit ook meegemaakt. Ben van origine een Rus en wou mezelf bewijzen dat ik het leger daar aankon. De domste zet die ik ooit heb gemaakt. Ik heb uiteidelijk moeten vluchten. Heb daar ook bijna mijn rechterbeen aan koudvuur verloren maar kreeg gelukkig net optijd goede medicatie van mijn ouders die tijdens die periode op bezoek kwamen. Maar ook het hele circus van Die focking opa’s meegemaakt. Jij jat spullen van het leger zoals benzine of verschillende soorten metalen die we van de gekste dingen afscroefden, of wat dan ook dat geld kan opleveren zodat zij genoeg te vreten en te zuipen hebben jij moet in hun plaats de smerigste klusjes opknappen en dat allemaal in de nacht uurtjes zodat de eerlijke officieren het niet weten en dan moet je overdag ook nog als gewoon soldaat zijnde functioneren in de dagelijkse routine. Uit mijn eenheid van ongeveer 40 nieuwelingen waren er voor mij al drie gevlucht. En als je waar dan ook over hun denkbeeldige lijn van wat je wel mag en niet mag doen ging dan was het gewoon klappen vangen. Zwakte tonen is klappen vangen. Niet snappen wat er bedoeld wordt na de eerste uitleg is klappen vangen. Slecht geveegd is klappen vangen. En je moet nogal vindingsrijk zijn om je daar staande te kunnen houden wat betreft de bevoorrading van de opa’s. Het gene wat de opa’s waarderen is lef dus doe je alles om hun tevreden te houden krijg je ook minder klappen. Risico’s werden genomen en ik heb daardoor ook mensen voor eeen jaar de bak in zien gaan toen ze gesnapt werden. Er waren daar 4 stadias in het leger. Als eerste was je een kip. Dit omdat we als nieuwelingen van plek naar plek werden gejaagd en ons ook echt als een grote groep kippen gedroegen. Daarna was je een olifant. Ik vond die benaming niet zo passend maar de figuurlijke bedoeling was dan dat we met onze slurfjes alles opzogen en naar alles opzoek waren om de Opa’s tevreden te stellen. Daarna was je een fazant. Dat wil zeggen dat je al niet meer aan de grond gebonden bent alhoewel je nog niet nonstop kan vliegen en dat je een niveau hoger bent dan de gronddwalers. En dan komt de tijd van Het opadom. Dan kan je iederen uit jouw eenheid flikken wat je wil. Maar de allerhoogsten waren natuurlijk de officieren. En ik kan je zeggen dat waren ook geen lieverdjes. Zij zijn de manipulators die snaaien als haaien en webben spinnen waar ieder lager gerangde in vast kan komen te zitten. Dankzij mijn Eenheid leider de heer Antonov kreeg ik de koudvuur. Je de dingen daar alleen op de harde manier. Er is een spreekwoord over het Russisch leger. “Kun je het niet? Dan leren we het je wel. Wil je het niet? Dan zorgen we ervoor dat je het wilt.” Allen in het Russisch klinkt hij nog net iets anders. Nog net iets dwingerder.
  Een hoop lidtekens drie parachutesprongen een paar schoten uit een kalachnikof en de ervaring van het rijden in een BMD 1 een psychosegevoeligheid is wat ik er aan over heb gehouden.
  Ze zeggen dat desertie daar niet verjaard. Dit wil dus ook zeggen dat ik daar nooit meer heen kan. Wat best wel ruk is gezien het feit dat ik daar een hoop familieleden heb. Best ironisch eigenlijk ik ging daar het leger in zodat ik in de toekomst een Russisch paspoort zou hebben en daarmee het recht om daar te kunnen wonen zou hebben. En nu kan ik het land niet meer in omdat ik anders 5 jaar de bak in moet en daarna mijn resteren de tijd van een jaar en 3 maanden in het keger moet afmaken. Maar het had altijd nog erger gekund. Het is niet zover gekomen dat ik me een kogel door mijn kop heb gejaagd want zo’n jongen heb ik ook gekend. Ik denk dat als ik nu de dag een bepaald persoon die zo extra lief voor me was tijdens mijn dienst daar, zou tegenkomen ik niet voor mijzelf zou instaan

 2. avatar

  rufael

  8 augustus 2009 at 19:16

  Wat een verhaal en wat verschrikkelijk voor jouw zeker omdat je eigelijk dapper en van goede wil bent. Tjah ik vind nederland vaak te soft met dingen maar in rusland lijkt echt alles met de botte bijl te gaan. Ik hoop voor je dat je alles bij elkaar houdt en in nederland succesvol genoeg kunt zijn om familieleden te kunnen uitnodigen. Het is eigelijk te gek voor woorden dit allemaal…
  Zelf zou ik nooi naar Rusland gaan alleen al omdat skinheads en ander tuig dat “niet westerlingen” afranseld daar bijna straffeloos uit kan gaan. Naar zo een land zou ik nooit gaan (laat staan in het leger) maar goed voor jouw is het anders je hebt familie daar. anyway bedankt voor je toelichting en sterkte verder


Reageer!
}) _0_ _0- O-) ;) ;( :{w :{ :o :Y :X :P :N :D :@ :? :9~ :) :(