RSS Volg ons op Hyves Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter
 
Storm in Nederland [2]

Storm in Nederland [2]

MwâhLeukGeinigGoedGeweldig (2 votes)

We hebben te maken met de eerste storm van deze herfst en het lijkt of armageddon is begonnen. Vandaag wordt er windkracht 8 tot 9 aan de kust verwacht en 3 stormvloedkeringen zijn gesloten ivm hoogwater (4m boven NAP). Ook staan er de hele nacht mensen naar dijken te kijken om, als er eentje doorbreekt de vinger erin te stoppen.

Maar als we de Brit Piers Corbyn moeten geloven krijgen we rond 24 November allemaal natte voetjes door een superstorm die ons lage landje zal aandoen. Deze meneer doet deze voorspelling door het interpreteren van weerpatronen en zonneactiviteit, aan de hand hiervan doet hij lange termijn voorspellingen. De wetenschappelijke wereld staat sceptisch tegenover zijn beweringen omdat: er maar een minimaal verband is tussen zonneactiviteit en het weer, de gebeurtenissen die hij voorspelt zijn erg onwaarschijnlijk en hij wil niet meewerken aan het controleerbaar maken van zijn methoden. Maar goed, dankzij Piet Paulusma en alle media aandacht (de zendtijd moet toch gevuld worden) staan we aan de vooravond van het einde van Nederland. We zullen het Atlantis van de moderne tijd worden, een intelligent en innovatief volk dat van een klein stukje drassig land één van de meest welvarende samenlevingen ooit bouwden. Helaas zal dus, eind deze maand, de zee alles wat we van haar gekregen hebben terug claimen. Beste vrienden, verkoop al je bezittingen en grijp deze laatste weken die we samen hebben aan om je vrienden en familie te bedanken voor de korte maar geweldige tijd die ons gegund werd. Vaarwel.


Gelukkig hebben we deze geweldige prestatie geleverd om onszelf te beschermen, de Deltawerken.
Hier het volledige artikel van Corbijn:
De Engelse weerkundige Piers Corbijn heeft op de website Weather Action.fi een globale weersverwachting voor de maand november staan. Deze verwachting geeft aan dat wij later in november een superstorm kunnen verwachten. Ik heb besloten dit artikel te vertalen en nu bij mij op de site te plaatsen Zurevla.nl.
Piers Corbijn heeft hier toestemming voor gegeven, omdat hij vindt dat iedereen gewaarschuwd moet worden. Piers Corbijn baseert zijn verwachting op de zonne-activiteit. Hieronder de verwachting van Piers Corbijn voor Nederland in november:

November kent eerst een korte periode van rustig weer onder invloed van een hogedrukgebied. Dit is echter stilte voor de (eerste) zware storm, die tussen 8 en 13 november wordt verwacht. Er bestaat een kans van 80% dat deze over Nederland trekt, met windstoten van 145 tot 175 km/uur.

Hierna wisselen koudere en zachtere perioden elkaar af, terwijl zich op de Atlantische Oceaan t.g.v. aangevoerde tropische lucht een zich uitdiepende depressie ontwikkelt. Er omheen vormen zich randstoringen en een zeer actief (kou) front. Het gevolg is een verschijnsel dat zich als een superstorm laat beschrijven; een exemplaar dat groter zal zijn dan de storm van 1987 en die van 1703. Deze superstorm wordt tussen 24 en 28 november verwacht. De bijbehorende diepe troglijnen zullen voor orkaankracht kunnen zorgen. Er worden windstoten van meer dan 200 km/uur verwacht! De kans dat deze storm over Nederland trekt wordt ook op 80% geschat. T.g.v. de grote onstabiliteit van de atmosfeer zijn tornado’s niet uitgesloten. Eind november zal deze superstorm langzaam uitdoven, terwijl het stormachtig en nat blijft. Maar begin december lijkt het kouder te worden met kans op sneeuw.
Met dank aan Piet Paulusma.

Het kan vriezen, het kan dooien. Maar het mooiste zijn toch dooie Friezen.

Processing your request, Please wait....

Reageer!
}) _0_ _0- O-) ;) ;( :{w :{ :o :Y :X :P :N :D :@ :? :9~ :) :(